Haluska és kolbász illata töltötte be a teret szombaton a Veres Péter, a Monda és a Tavasz utcák által határolt területen.

Idén is megrendezte a Jaminai Vigadalmat a Körösvidék Alapítvány.

A Körösvidék Alapítvány 2019 után immár másodszor szervezett közösségformáló programot Jaminában, 2021. szeptember 11-én szombaton, ahol a kicsik és a nagyok is megtalálhatták a számukra érdekes kikapcsolódást, hiszen többféle ugrálóvár, játszóház, és színpadi előadások közül válogathattak.

Hagyományteremtő programként indította a Körösvidék Kulturális és Gasztronómiai Értékeinek Megőrzéséért Alapítvány a Jaminai Vigadalmat 2019-ben. Tavaly a koronavírus járvány miatt a szervezők úgy döntöttek, nem tartják meg a rendezvényt. Opauszki Zoltán, az alapítvány vezetője elmondta: idén óvatossággal terveztek, de amikor látták, hogy a járványhelyzet megengedi, egy ilyen rendezvény megtartását, elkezdték a szervezést.

Opauszki Zoltán elmondta: a programokkal főleg a jaminai kisgyermekes családokat szólították meg. Az volt a cél, hogy találkozzanak és megismerjék egymást, hogy beszélgessenek és együtt szórakozzanak, és így kialakuljon egy olyan közösség, amely képes összefogni és tenni a városért. Kiemelte, hogy az alapítvány partnereként több civil szervezet jelent meg.

A programot elsősorban a gyermekekre és a gyermekes családokra építették, ezért 5 féle ugrálóvár, kézműves foglalkozások, gyermek játszóház és népi szerencsekerék is helyet kapott az eseményen. A színpadon egész nap változatos előadásokkal gondoskodtak a jó hangulatról. Délelőtt 9 órától Évi Tündér, délután Tücsök Peti és Hangya Levi, majd Hevesi Imi bácsi gyermekműsora szórakoztatta a gyerekeket, de Szappanos Ádám bűvész is elkápráztatta az érdeklődőket.

A programon jelen volt Herczeg Tamás országgyűlési képviselő is, aki a köszöntő beszéde után Opauszki Zoltánnal, a rendezvény fővédnökével közösen osztott haluskát, négy féle ízben.

– A haluskát sokan nem ismerik, ez a mi saját ételünk, Békés megyeieké, és ma ezt kóstolhatják több ízben a vendégek, lesz brindzás, túrós, káposztás és mákos haluska – mondta Herczeg Tamás.

A Körösvidék Alapítvány ha a járványhelyzet engedi, jövőre is megrendezi a Jaminai Vigadalmat.

forrás: behir.hu, beol.hu