Megszépült Békéscsabán a Széchenyi liget és környéke – mutatjuk, milyen lett

A Széchenyi liget, az Aradi vértanúk ligete és a Gőzmalom tér felújítása Békéscsabán a belváros rehabilitáció harmadik ütemének szerves részét képezte. Akik arra járnak munkába, iskolába vagy napi sétáik arra vezetnek, végigkövethették, hogyan szépült meg, lett egyre vonzóbb a környék. Akiknek nem arra visz az útjuk, azoknak érdemes a szép őszi időt kihasználva egy sétát tenni arrafelé.

 

fotó: Kliment Pál

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében a város több mint 1 milliárd forintot nyert a belvárosban hat területének felújítására, ennek keretében szépült meg a Széchenyi liget, az Aradi vértanúk ligete és a Gőzmalom tér is.  Mint azt dr. Sódar Anita, a Békéscsabai Városfejlesztési Kft. cégvezetője elmondta, összesen több mint 70 ezer négyzetméternyi közterület újult meg a belváros rehabilitáció harmadik ütemében.

 

fotó: Kliment Pál

A fejlesztés során megszépültek a sétautak, a Széchenyi ligetben elkészült egy fitneszpark és egy rekortán borítású futópálya és megújult a játszótér is.

Aki ritkán jár Békéscsabán, szinte kapkodja a fejét, mennyi minden változott, épült az utóbbi időben. Nézzék meg galériánkat kedvcsinálóul, aztán fedezzék fel Önök is újra a kedvelt, megszépült csabai helyszíneket.

fotó: Kliment Pál

forrás: behir.hu